תוסף B12 בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

07/10/2014 | 16:55 | מאת: עדי

שלום, אני בשבוע 20 להריון, לאחרונה התחלתי להשתמש (בהנחיית הרופאה שלי) במוצר ברזל- פמינה פלוס של אלטמן, אשר כולל ברזל, B12, ויטמין C וחומצה פולית. מינון ה-B12 בתוסף זה הוא 250 מק"ג ורשום שהוא מהווה כ-12,000% מהצריכה היומית המומלצת לנשים. בחודש אוגוסט עשיתי בדיקת דם וערך ה-B12 שלי עמד על 276. השאלה שלי- האם תוספת כה גדולה של B12 יכולה להזיק לעובר? או שכמו חומצה פולית הגוף יודע לשחרר עודפים? תודה, עדי

שלום עדי ראשית רמת ה- B12 היא יחסית נמוכה ולכן עליך לצרוך תוסף תזונה. כמות הB12 המצויה בתוסף אינה מזיקה לעובר ואת יכולה להמשיך ולצרוך את התוסף בהריון

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון