ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

14/03/2014 | 16:35 | מאת: איריס

שלום שירי, אני בשבוע 22 אוכלת מאוזן. נוטלת תוסף של חומצה פולית, אומגה 3, וויטמין D. הומלץ לי ליטול פרנטל, ממנו היתה לי פריחה בעור והפסקתי. ברזל אינני נוטלת. שאלותי הן: 1. האם חובה לקחת מולטיויטמין ? 2. האם תוכלי להמליץ לי על מולטיויטמין שהוא ללא צבעי מאכל ולא גורם לתופעות לוואי ? 3. הומלץ לי ליטול תוסף ברזל. האם חובה לקחת ? איזה מזונות יכולים לספק לי את תצרוכת הברזל הדרוש ? איזה תוסף גורם להכי פחות תופעות לוואי ? תודה רבה מראש.

17/03/2014 | 12:07 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

איריס שלום, ברשותך, אני אענה באותו הסדר של שאלותייך. 1. ע"פ המלצות משרד הבריאות לא חובה לצרוך מולטי ויטמין במידה ואוכלים מספיק מאוזן. 2. לגבי הבקשה שלך להמלצה על מולטי ויטמין ספציפי שלא גורם לתופעות לוואי, אני מציעה לגשת לרוקח/ת בבית המרקחת ושם יוכלו לתת לך פירוט יותר מיהמן ממני על תכולתם הספציפית של כל מוצר ומוצר. למיטב ידיעתי אין מוצר ספציפי שעושה פחות תופעות לוואיויש לנסות באופו אינדיבידואלי עד שתמצאי את המוצר שמתאים לך (חלק מהחברות יכולות לשלוח לך הביתה דוגמיות). 3.לרוב מתחילת טרימסטר שני מומלץ לצרוך תוסף ברזל (המינונים הם כמובן בהתאם לבדיקות הדם שלך). לכן בהחלט יש לקחת תוסף ברזל במידה והרופא המליץ לך ל כך. המינונים של ברזל שמומלצים בהריון, הם אינם המינונים שאנו יכולים לקבל מהמזון ולכן התזונה בנושא הברזל לצערי לא מספקת. גם לגבי הברזל יש לעשות נייונות ולהתייעץ עם הרוקח. בהצלחה

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון