פרנטל / ויטמין D / ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

02/03/2014 | 19:57 | מאת: ענת

שלום רב, אני בחודש רביעי+שבוע .רק בתחילת הריוני התחלתי ליטול חומצה פולית, עד ללפני שבוע שרופאת הנשים שלי אמרה לי להפסיק עם החומצה פולית ונתנה לי מרשם של פרנטל. שאלתי אותה אם אני צריכה לקחת ברזל ותשובתה היתה שרק אם אני אנמית ואם לא אז אין צורך. אולם שאני משוחחת עם חברות שהיו בהריון הן אומרות לי שהן לקחו בנוסף לפרנטל גם ברזל ללא קשר לאנמיה. ולכן אני לא רגועה עם תשובתה , רציתי לשאול מה מומלץ האם כדאי לרכוש כדורי ברזל ללא מרשם? האם יש בכך סיכון או שזה רק יכול להוסיף לחיוב? בנוסף, מאחר וערך ויטמין D שלי נמוך מאוד(3) אני לוקחת במקביל 7 טיפות ויטמין D כל יום . האם יש בעיה לצרוך ויטמין D ופרנטל יחד או שעדיף פרנטל בצהריים וויטמין D בערב? תודה רבה .

04/03/2014 | 19:23 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

ענת שלום, רוב התכשירים של פרנטל מכילים בתוכם את מינון הח' הפולית שדרושה ליום (400 מק"ג), זאת כנראה הסיבה שבגללה הרופאה אמרה לך להפסיק לקחת את הח' הפולית בנפרד. לגבי הברזל ההמלצה היא על צריכה של 30 מ"ג לכל הרה החל מהשליש הראשון להריון כדי למנוע אנמיה, מינון שנמצא גם הוא לרוב בפרנטל. מלבד זאת ההמלצה על תוסף ברזל היא רק במידה ויש אנמיה.לכן לא מומלץ לקחת תוסף ברזל ללא הוראת הרופאה. אין בעיה לקחת פרנטל וויטמין D ביחד.

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון