דלקת חוזרת בבלוטות הרוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

05/09/2014 | 02:12 | מאת: v

הבן שלי בו 4 וחצי. בחודשיים האחרונים הייתה לו דלקת בבלוטת הרוק הימנית, עם חום ביום הראשון למחלה. בUS האחרון שעשינו נמצאו מוקדים אקוגנים זערים, כנראה הסתידויות. בשני המקרים הוא טופל עם אוגמנטין (ל 7 ימים ובפעם האחרונה 10 ימים). ביקרנו אצל פרופסור לפה ולסת שאמר שזה RP Recurrent parotitis וזה עובר בגיל 9 בערך. קראתי על העניין מאתרים אמריקאים, ויש לי שתי שאלוץ. האם חייב לטפל באנטיביוטיקה או שאפשר לוותר על העניין (אם ח"ו תהייה עוד אפיזודה)? האם על סמך שי מקרים אפשר לתייג את העניין כ RP? האם זה נובע מערכת חיסונית חלשה (הילד שלי נוטה לחלות , אבל הרופאת ילדים שלו אומרת לי שהוא לי יוצא דופן) אבל האם בכל זאת יש לו מערכת חיסונית חלשה?? איך אפשר לחזק אותו? תודה :)

05/09/2014 | 09:16 | מאת: ד"ר גל אבישי

שלום, דלקת חוזרת של בלוטות הפרוטיד בילדות היא תופעה מוכרת. במידה וישנה הפרשה מוגלתית מפתח הבלוטה החולה מומלץ לתת טיפול אנטיביוטי. אין קשר לחולשה של מערכת החיסון. קיים טיפול פשוט של שטיפות של הבלוטה תחת אנדוסקופיה (מצלמה זעירה המוחדרת אל פתח הבלוטה) אשר יעילותו גבוהה ביותר. ניתן לפנות למרפאות בלוטות הרוק במרכז רפואי רבין - 03-9376666 לקביעת תור בהצלחה

מנהל פורום בלוטות הרוק