פה יבש

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

27/04/2014 | 14:35 | מאת: יואב

צהריים טובי. לפני כשבוע החלה אצלי תופעה של פה יבש. אני בן 26 בריא בדרך כלל ולא נוטל שום תרופות ולא מעשן. הלכתי לרופא משפחה וזה הפנה אותי לרופא אף אוזן גרון. האם זה עלול להיות תסמונת סגורן? כאשר אני לועס מסטיק או מוצץ סוכרייה אז ישנה הגברה ניכרת בהפרשת הרוק. האם ההפניה לרופא א.א.ג הינה נכונה או שעלי לראות רופא אחר? מה עוד זה יכול להיות ומהם דרכי הטיפול? תודה

יואב שלום! תחושה חדשה של יובש בפה יכולה להיות מסיבות רבות, וברוב המקרים אינה מתמידה, ואינה הופכת לתופעה כרונית. לאחר שבוע בלבד אין מקום לבירור או טיפול כלשהם. עם זאת, אם התופעה נמשכת זמן רב, מומלץ לפנות למומחה בטיפול בבלוטות הרוק (קיימות מרפאות ייעודיות לעניין זה) לבירור.

27/04/2014 | 16:04 | מאת: יואב

זה יחלוף סתם כך או שאני צריך לנקוט צעדים מסוימים על מנת לעזור לזה להחלים? באזור בלוטות הרוק אני מזהה אודם ובצד אחד ישנה מעין כתם שחור קטן, האם זה יכול להצביע על משהו? תודה

מנהל פורום בלוטות הרוק