אבן בבלוטת הרוק - בקשה למידע

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

23/06/2016 | 12:11 | מאת: רן

שלום. אתמול בצהריים מיד אחרי הארוחה הרגשתי תחושת כאב/מציק בצד שמאל של הפה, מיששתי וגיליתי שבלוטת הרוק מתחת לחלק השמאלי של הלסת התנפחה לי. אחרי כשעה וחצי היא חזרה למצבה הנורמלי. הדבר חזר על עצמו גם אחרי ארוחת הערב, וגם היום בבוקר, מיד לאחר האוכל. בכל המקרים, הבלוטה חוזרת לעצמה לאחר זמן קצר. ממה שהבנתי, מדובר בתסמין ראשוני של אבן בבלוטת הרוק, אבל לא מדובר עדיין בחסימה מלאה. בדיוק הלכתי לרופא משפחה, והוא נתן לי הפנייה לשבוע הבא לאף אוזן גרון. בינתיים רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכול לעשות על מנת לנסות ולפתור את הבעיה, או לפחות למנוע הרעה של המצב, מבלי להידרש להליך כירורגי, מה שיכול להיות בעייתי מאחר ויש לי רפלקס הקאה מוגבר, והבנתי שנדרש להחדיר מכשיר מסוים דרך הפה. ובדרך אגב, אפשר לעשות זאת גם באמצעות הרדמה מלאה, במידה ויהיה בכך צורך? אשמח לתשובות.

רן שלום! נפיחויות חוזרות בבלוטת הרוק התת לסתית, עלולה להצביע על חסימה בבלוטה. אבן היא הסיבה השכיחה ביותר לכך. ראשית, ממליצה לך לפנות למומחה לבלוטות הרוק, על מנת לעבור תהליך אבחוני מתאים לענין זה. בשלב זה, ועד החלת הטיפול, מומלץ לבצע עיסויים של הבלוטה, להקפיד על שתיה מרובה, סוכריות לימון ללא סוכר ושמירה הדוקה על נקיון הפה והשיניים. ניתן להוציא אבן מבלוטת הרוק בהרדמה מקומית או כללית, על פי צורכי המקרה. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק