יובש כרוני בפה, בלוטות רוק תקינות

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

23/11/2020 | 09:19 | מאת: אלי

אני (בן 85) סובל מיובש כרוני בפה (בלילה) זה שנים. נבדקתי פעמיים בבילינסון - מצאו שבלוטות הרוק תקינות. היובש נמשך. מה ניתן לעשות?

אלי שלום! ישנן מגוון סיבות לתחושת יובש פה. בלילה יכולה להופיע תחושת יובש בשל נשימת פה (בגלל חסימה אפית/נחרת לילה/דום נשימה בשינה ועוד), וגם בשל רפלוקס (עליית חומצה מבקיבה לחלל הלוע). ממליצה להבדק גם ע"י רופא אא"ג. בהצלחה!

18/12/2020 | 09:10 | מאת: אלי

נבדקתי ע"י רופא אא"ג - גם הוא לא מצא את הסיבה ליובש בפה ממנו אני ממשיך לסבול מאוד. מה עוד ניתן לעשות?

04/03/2021 | 23:28 | מאת: אלי

שלום לרופאה הנכבדה, טרם קיבלתי תשובה לשאלתי בנדון מיום 18.12.20 (!). אבקש תשובתך. בברכה, אלי

מנהל פורום בלוטות הרוק