פענוח אולטרסאונד רקמות רכות ובלוטות צוואר

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

08/11/2020 | 15:44 | מאת: ירון

יש לי מצב של שנים נפיחויות קטנות בצוואר מתחת לאוזן...בא חולף התלוננתי לא פעם ביטלו את זה ..היה לי לאחרונה אטימות באוזניים פעמיים..עשו בדיקת שמיעה תקין. בימים אלו התנפח כל צד ימין נראה היה כמו חזרת. קיבלתי אוגמנטין הנפחיות ירדה הכאב בצד ימין חזק יותר בשמאל קצת..לא היה חום. בבדיקה ידנית רגישות בבלוטת פארוטיס שקדים קצת מוגדלים ללא תפליט בבדיקה: נסרקו בלוטות הרוק ורקמות רכות. קשריות לימפה. בלוטות הרוק ( פרוטיס ותת לסתית) תקינות במימדהן, מרקם הימני הטרוגני בחלקו. בפרוטיס השמאלי הודגמו 2 קשריות תת הדיות ,עד 5.5 מ"מ. בלוטות לימפה? אחר?? לא הודגמו קשריות למפה מוגדלות דו- צדדיות. 1 קשריות זה גושים למעשה ? מה זה תת הדי? 2 האם הבדיקה למעשה לא חד משמעית איפה הקשריות בבלוטה עצמה ? לימפה מוגדלת? ה אם מתכוון מקום אחר? או שאחר זה חשוד כממאיר? ההטרוגני על מה יכול להעיד..? ממאירות ? דלקת ?..משהו שיש להרבה ולא מזיק? 3 בעבר היו לי פעמיים בעיות במערכת הלימפה במפשעה עם טיפול אנטיביוטי רחב זה עבר..האם יכול להיות קשר? והכי חשוב מה השלב הבא? ביופסיית מחט הבנתי שאצטרך. האם צריך CT או MRI אם הבדיקה לא ברורה או ( שאלת האחר בפענוח..) ..או בדיקה אחרת שתביא תמונה ברורה יותר? ושאלה אחרונה האם תמיד חייב ניתוח גם בגודל קטן של קשריות? או מעקב מספיק? השבוע תהיה לי פגישה עם אף אוזן גרון..אשמח למידע לפני ..חושש מזלזול קצת האמת ( כבר עשו לי בעבר הוכחתי שצדקתי אבל כבר שילמתי מחיר.. ).. תודה רבה :)

ירון שלום! התיאור יכול להתאים לתהליך דלקתי כרוני בבלוטת הרוק. אנא פנה לבדיקת מומחה למחלות בלוטות הרוק.

19/11/2020 | 18:49 | מאת: ירון

תודה רבה , הרופא משפחה נלחץ סתם..מה שראו זה בלוטות רגילות..גם המפענח רשם בהגזמה רבה דברים...עצוב וחבל בלחיץ אותי מאוד! סופו של דבר הייתה חסימה שהשתחררה לבד מבלוטת רוק..ונעשה שוב אולטרסאונד עוד שלושה חודשים לביקורת...תודה לך :)

מנהל פורום בלוטות הרוק