אבן בבלוטת הרוק הפרוטיס

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

01/11/2020 | 20:06 | מאת: תומר

לכבוד דר גילת שלום! הובחנתי בבדיקת CT אבן 7ממ בפרוטיס 1.האם אפשר להשאיר את האבן ללא טיפול או חייב להוציא אותה עד כמה מסוכן להשאיר? הרופא קבע טיפול שכולל סידרה של ריסוק חוץ ולאחר מכן אנדוסקופיה ? 2 האם הטיפול מתבצע עד לריסוק סופי של האבן וכולל הוצאת הפירורים באנדוקופיה? בתודה תומר

תומר שלום אבן בבלוטת הרוק דורשת מענה, כיון שמדובר במוקד חוסם, שעלול לגרום לדלקות וזיהומים בבלוטת הרוק ובצוואר. לא תמיד ניתן לרסק באופן מלא אבנים בפרוטיס, והטיפול הוא בכל מקרה לגופו. עליך להתוועץ עם הרופא המטפל בך לגבי המקרה הספציפי שלך. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק