עמילאז גבולי בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

23/10/2020 | 11:43 | מאת: שירלי

דר שלום רב, במסגרת בירור לפיברומיאלגיה ( אובחנתי לפני מס חודשים) עברתי בדיקות דם מקיפות ובניהם לעמילאז בדם. התוצאה הייתה 103 כשהטווח העליון 100. רופא המשפחה לא ייחס חשיבות אך הראומטולוג ביקש לחזור על הבדיקה לאחר מס חודשים. קראתי באינטרנט שזה יכול לרמוז על גידול בבלוטות הרוק ואני נכנסתי ממש לחרדה והיסטריה. כיוון שגם בזמן שאני אוכלת דברים ממש חומציים כמו לימון יש לי אי נוחות בבלוטות הרוק ממש בזמן הבליעה שעוברת לאחר דקה או שתיים. האם לדעתך יש סיבה לחשוש ואיזה בדיקות עלי לעבור? תודה רבה על המענה!

שירלי שלום! עמילאז גבוה יכול להופיע בתהליכים דלקתיים של בלוטות הרוק והלבלב. לא מדובר ברמה גבולית כפי שתיארת, אלא ברמות גבוהות משמעותית. אין כל דחיפות בממצא זה.

מנהל פורום בלוטות הרוק