יובש בפה, בלוטות רוק תקינות

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

19/06/2020 | 16:00 | מאת: אבי

יש לי תקופה ארוכה יובש בפה (גילי מתקדם) המפריע לי לישון שינה רצופה בלילה. בלוטות הרוק שלי נבדקו ונמצאו תקינות, אך לא נמצא פתרון לבעיית היובש בפה, שנבדקה ע"י רופאי פה ולסת, רופא אא"ג , ורופאת שינה. מה ניתן לעשות?

יובש פה בזמן שינה קורה, לעיתים קרובות, בגלל נשימה פה ונחרת לילה. כמו כן עליית חומצה מהקיבה עלולה לגרום לתחושת יובש בגרון ובפה. אלו הן הסיבות השכיחות לתחושה אותה אתה מתאר. במידה ונשללו כל אלו, ניתן להשתמש בתחליפי רוק המלחחים את חלל הפה והלוע- כמו סאליבקל ג'ל או ביוטן ג'ל- מורחים בחלל הפה עם הלשון לפני השינה. בהצלחה!

24/06/2020 | 07:47 | מאת: אבי

תחליפי רוק אותם ציינת - סאליבקל, ביוטן (ניסיתי תקופה ארוכה) - לא פותרים את הבעיה. הסיבות שציינת ליובש בפה נשללו. מה עוד ניתן לעשות כדי להתגבר על הבעיה? האם כדאי ליטול כדור שינה, שיאפשר לישון טוב יותר ולהימנע בדרך זו מתחושת היובש בפה, המטרידה את שנתי? אבי

מנהל פורום בלוטות הרוק