בלוטת רוק תת ליסתית

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

17/05/2020 | 14:16 | מאת: חנה

ד״ר שלום, כבר חודשיים שיש לי בלוטה נפוחה שזזה מתחת ללסת ימין בגודל 0.9 מ״מ, הבלוטה מתקשה מעט בזמן שתייה ובליעת רוק בממצאי הסונר שביצעתי : US צוואר בלוטת התירואיד הודגמה במנחים רוחביים ואורכיים. אונה ימנית- ציר אורך 16*15 מ"מ, מרקם אחיד. אונה שמאלית- ציר אורך 12*13 מ"מ, מרקם אחיד לא הודגמו קישריות בשתי האונות האיסטמוס ñ רוחבו 3 מ"מ, לא הודגמו קשריות. בלוטת הרוק תת ליסתי מימין מעט היפואקוגני ווסקולארי.  כלי הדם, הקרוטידים והג'וגולריים הודגמו תקינים במקומם, ללא דחיקה. הקנה במקומו ואינו מוסט. אין אדנופתיה צוארית . אני לוקחת אוגמנטין כבר 5 ימים ללא שיפור בבלוטה, עד לתור באאג מאוד מודאגת תוכל להגיד לי מה זה אומר ואיך מטפלים? תודה רבה, חנה.

17/05/2020 | 14:19 | מאת: חנה

מציינת בנוסף שהבלוטה פתאום כמעט ולא מורגשת, ואם אני בולעת רוק או שותה היא פתאום מופיעה, אין כל כך כאבים, רק לעיתים מורגש באיזור שלה כאב קל כמו כאב גרון...תודה.

חנה שלום! נפיחות באיזור תת לסתי, המחמירה בזמן האוכל, יכולה להעיד על חסימה בבלוטת הרוק. על פי התיאור שנתת, נראה שלא מדובר בתהליך זיהומי או דלקתי חמור בשלב זה...ממליצה לפנות לבדיקת מומחה לבלוטת הרוק להמשך בירור וטיפול.

24/05/2020 | 13:40 | מאת: לנה

שלום ד״ר, לאחר ביקור אצל אא״ג נאמר לי שיש צורך רק במעקב. השאלה אם מדובר בחסימה קלה צריך לטפל או שזה משהו שיכול לחלוף ללא טיפול? האם מומלץ לעשות אולטרסאונד של בלוטת הרוק במצב כזה (עשיתי רק אולטרסאונד צוואר)? תודה רבה, חנה.

מנהל פורום בלוטות הרוק