בלוטה נפוחה אחרי 3 חודשים

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

03/05/2020 | 14:28 | מאת: נילי

לפני שלושה חודשים חשתי בנפיחות קטנטנה באזור שבין מפרק הלסת לרקה (בלוטת בת האוזן), הלכתי לרופא שיניים שטען שאין לי בעיה בבלוטת הרוק ואין לי שום נפיחות וכשעשה זאת לחץ בחוזקה רבה באזור. כמה שעות אחכ התנפחה הבלוטה יותר. עשיתי אולטראסאונד שמצא: בלוטת התריס בגודל ומבנה תקינים, עם מרקם אחיד פרט לקשרית קטנה 0.3, באיסטמוס ושתי קשריות קטנות 0.5 ו 0.3 באונה השמאלית.שני מבנים היפו-אקוגנים בבלוטת הפרוטיס השמאלי, עם זרימת דם מרכזי, בגודל: 0.8×1.3, 0.5×0.6, מדובר ככל הנראה בקשרי לימפה. ומבנה בגודל: 0.7×0.9 בבלוטת הפרוטיס הימני. לא ניצפו קשרי לימפה פתולגיים לאורך השרשרות היוגלריות. ולעשות ביקורת והשוואה בעוד שלושה חודשים. בגלל כל הסיפור של הקורונה עדיין לא הלכתי לעשות צילום, אני לא מרגישה שהנפיחות ירדה או גדלה. המקום לא כואב אך מציק מדי פעם באזור הלסת כמו גם שיש לי תחושה של משיכה. רציתי לדעת האם הבלוטה יכלה לגדול כתוצאה מהלחיצות החזקות של הרופא שיניים והאם זה תקין שלוקח לנפיחות כל כך הרבה זמן לרדת? תודה

נילי שלום! ע"פ הממצאים בסונר, לא מתוארת נפיחות או תהליך דלקתי בבלוטות, אלא ממצאים קטנים שיכולים להתאים לבלוטת לימפה רגילות באיזור...לעיתים אפילו זיהום עורי מקומי (פצעון וכו) יכול לגרום להגדלת בלוטות לימפה באיזור. במידה והכאב מתמיד או אם את מתרשמת שהנפיחות מתמידה או גוברת, פני לבדיקת רופא אא"ג.

מנהל פורום בלוטות הרוק