בלוטת רוק נפוחה מעט

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

18/11/2019 | 19:08 | מאת: רובי

שלום, בשנה האחרונה שמתי לב לבליטה קטנה הנמצאת בחיבור שבין רצפת הפה ללסת התחתונה בצד ימין. באותו איזור היו לי עד לפני כ3 חודשים שתי שיני בינה כלואות מעט עמוק ואותן עקרתי. הרופא הבחין בצילום בדלקת באיזור כתוצאה משני הבינה. מאז העקירה אני חווה יובש בפה וקושי בבליעת רוק לסירוגין. הבלוטה עדיין לא ירדה ומתחת ללשון באיזור קיימת נפיחות ללא כאב. בבוקר היא קטנה ובהמשך היום גדלה , במיוחד אם אני משחק/נוגע בה. לפני 4 חודשים רופא אף אוזן גרון ביקש שאעשה ct על האיזור, אני מניח שזה מאחר ואין גישה לראות את הבליטה. אני לא רוצה להיחשף לקרינה מיותרת וחשבתי שהעקירה תפתור את הבעיה, כרגע אשמח לדעת אם יש דרך לאבחן את הבעיה ללא בדיקת ct?

18/11/2019 | 19:36 | מאת: רובי

מעבר לכך אוסיף שבוצע us צוואר לפני חודש והודגמו הצוואר בלוטות לימפה מוגדלות תגובתיות בתחנות הצוואר. בנוסף לכך מאז העקירה כל בוקר אני מתעורר עם המון ליחה סמיכה מאוד שתקועה בגרון (צבעה צהוב כהה).

רובי שלום! הפורום עוסק במחלות של בלוטות הרוק. בליטה כמתואר בחלל הפה, בד"כ נמצאית תחת מעקב ובירור רופאי פה ולסת. איני יכולה לייעץ לך לגבי נחיצות CT במקרה זה. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק