נפיחות וכאב בצוואר ד"ר חנה גילת

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

01/09/2019 | 13:46 | מאת: עדנה

שלום, אושפזתי בבי"ח עקב תמונה קלינית והדמייתית המתאימה לדלקת חריפה של בלוטות הרוק עם מעורבות משנית ניכרת של השומן הצווארי התת עורי. במהלך אישפוזי טופלתי באוגמנטין תוך ורידי ובהמשך הוסב לקלינדמיצין וצפטריאקסון תוך ורידי עם שיפור קליני. לאור השיפור האיטי במהלך האישפוז נלקחו בדיקות דם בהתאם להמלצת פנימאי אשר כללו: קולגנוגררם,ACE, תפקודי ואנזימי כבד וכליה-תקינים. באלקטרופוזה עליה של אלפא גלובולינים, בדיקת שאר הגלובולינים התקבלו באופן חלקי בלבד. במהלך אישפוזי סבלתי מהיפוקלמיה אשר תןקנה באמצעות קליום פומי בהצלחה . שוחררתי לפי המכתב במצב יציב ללא חום . כל מה שכתבתי עברתי בתאריכים 7/72014-23/4/2014 יצאתי מבי"ח עם מעט רוק חשבתי שיסתדר עם הזמן לצערי אם תראי התכתבויות שלי אין לי רוק . עברתי את כל הבדיקות כולל ביופסיה לא מצאו לי שיוגרן הכל בסדר ד"ר את יכולה להסביר לי מה יש לי האם יש קשר למה שהיה לי?

עדנה שלום! דלקת חריפה, המערבת יותר מבלוטת רוק אחת הינה מצב נדיר. במקרים כאלו, ובמיוחד כאשר התהליך מתפשט לרקמות העמוקות בצוואר, יש לחשוד בזיהום סיסטמי (הנמצא בדם) או במחלות אוטואימוניות (ועל כן עברת בירור למחלות אלו). לאחר דלקת חריפה בבלוטת רוק, קיימת תקופה של ירידה בהפרשת הרוק, שלרוב חולפת מעצמה כעבור זמן מה. עם זאת, קשה לדעת, על סמך התיאור היבש בלבד, במה מדובר במקרה שלך. ממליצה בחום לפנות לבדיקת מומחה למחלות בלוטות הרוק להמשך בירור וטיפול מתאימים. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק