גוש בבלוטת הפרוטיס, זווית הלסת משמאל

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

17/06/2019 | 21:25 | מאת: חלי

שלום רב, לפני כשלושה חודשים חשתי בגוש בזווית לסת שמאל. תוצאת אולטרסאונד: בפרוטיס משמאל תהליך סולידי היפואקואי 1 ס"מ עם גבול מיקרולובולרי, טיבו אינו ברור. תוצאת הדיקור: groups of ductal cells, blood. No evidence of tumor in this material. הגוש לא כואב, אך בהטיית הראש שמאלה או בהרכנה קדימה, ניתן לחוש מעט בקיומו. שאלתי היא האם ניתן להסתפק במעקב של US אחת לשנה לבחינת שינוי בגודל? הרופא הפנה אותי ל-CT, עם חומר ניגוד יוד, כדי לאמוד את מיקומו, אולי בכל זאת מדובר בקשרית לימפה, ולפי התוצאה ייקבע סוג הניתוח לכריתה. ואני תוהה האם כדאי לקחת הסיכון, המועט אמנם הקיים בקרינה של בדיקת CT וסיכון קיים בכל ניתוח, בשל החשש להתמרה עתידית לממאירות? תודה מראש

חלי שלום! גוש בבלוטת הרוק מחייב תמיד בירור מלא. הבירור כולל הדמיות כגון CT וMRI. מידת הקרינה מבדיקת CT בודדת אינה רלוונטית כלל לשאלת ההתמרה הסרטנית. אנא התקדמי עם הבירור כפי שיועץ לך. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק