הפרעות בבליעת רוק במיוחד

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

14/04/2019 | 20:42 | מאת: אבנרי

שלום. הייתי מעשן תקופה לא ארוכה טבק לגילגול וסיגריות רגילות. זמן קצר לאחר התחלת העישון התחילו תופעות של חוסר נוחות בבליעה וקשיים בבליעה בעיקר של רוק. בנוסף תופעה של 'קולות' שעולים אחרי בליעת הרוק אולי מאזור הגרון או החזה או נמוך יותר. בכל בליעה ובליעה כמעט. לפעמים נשמעים כמו שיהוק. נבדקתי אצל רופא אף אוזן גרון ונשלחתי לבדיקות שונות שיצאו תקינות להלן התוצאות. "סיבת הפניה: מזה 4 חודשים סובל מאי נוחות בבליעה בעיקר של נוזלים ורוק. נבדק ע"י ד"ר ברטלר ללא ממצאים בבדיקה-הפנה לוק"ת שהדגים גבול לא סדיר של הושט באזור C7-D1. ב-CT צואר ובית חזה ללא ממצאים המסבירים את תלונותיו. כעת ממשיך לסבול מאי נוחות באזור הגרון, ללא כאב, התופעות רק בזמן בליעה. כמו כן מציין קולות שעולים בזמן בליעה. בדיקה גופנית: צואר-ללא זפק או הגדלת ב.ל. פה ולוע-ללא אודם אוPND. עבר סיב אופטי שהיה תקין לדבריו עדיין אותן תלונות. רינוסקופיה תקינה פה ולוע תקין צוואר ללא בלוטות IDL לרנקס והיפופרנקס תקינים. ממליץ על בדיקת רופא גסטרו". הייתי אצל רופא גסטרו טען שאני סובל ממעי רגיז והמליץ על תזונה בריאה ועשיתי כך תקופה מסוימת וסך הכל התזונה שלי בסדר אני אוכל פירות וירקות על בסיס יומי וכו' וכו' אך עדיין לא נפתרתי מהבעיה הנ"ל האם אתה מכיר תופעות כאלו כתוצאה מעישון<? לדעתי זה קשור מה תוכל להמליץ לי לעשות עוד? למעשה הפסקתי עם העישון אך מאז מדי פעם עישנתי כמה סיגריות שוב פעם וכרגע אני בהפסקה כבר של כמה חודשים. אם התופעות מהעישון האם יחלפו?מתי? האם כדאי להתייעץ עם עוד רופא מסוים? תודה

אבנרי שלום! הפורום הנ"ל עוסק במחלות של בלוטות הרוק. שאלתך מתאימה יותר לפורום גסטרואנטרולוגי. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק