פגיעה בבלוטות הרוק מהקרנות תופעות הלוואי והטיפול בנ"ל.

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

29/12/2018 | 14:24 | מאת: י.ב,א

שלום. אני עומד לקבל סידרת טיפולים [חמישה שבועות ברציפות] של הקרנות באיזור הפה והצוואר ונאמר לי שזה יפגע בבלוטת הרוק. שאלתי איזה תופעות לוואי הדבר יכול להיגרם והאם יש אפשרות לטפל בבעיה הנ"ל. אשמח לקבל את תשובתך. תודה. י.ב.א.

שלום! טיפול קרינתי, המערב את בלוטות הרוק, עלול לגרום בעיקר להופעת יובש פה. לעיתים נדירות בלבד, נגרמות הפרעות חסימתיות, כמו נפיחויות וכאבים בבלוטות הרוק. במקרים אלו ניתן לטפל לרוב בשיטות אנדוסקופיות. רפואה שלמה!!

מנהל פורום בלוטות הרוק