רוק מוגבר בפה ללא תסמינים נוספים

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

25/11/2018 | 20:43 | מאת: קיריל.ק

שלום, אני בן 24 שנים, בריא. ללא היסטוריה רפואית הקשורה לא.א.ג. אתמול ב24/11/18 יום שבת. בין השעות שש לשבע בערך, התחילו לי הפרשות רוק. בהתחלה הם היו מעט ועם הזמן הם התגברו. כרגע, כל 10 שניות לערך, עולה לי רוק לחלל הפה. בלילה הם לא הפריעו לי. יש לי אמנם מנשך הפוך אך ההפרשות רוק האלו קורות לי פעם ראשונה. אמנם בעבר היו לי מספר פעמים הפרשות רוק מוגברות לפני הקאות. בתודה מראש.

קיריל שלום! יתכן כי אתה סובל מרפלוקס- עליה של חומצת קיבה אל הלוע. תופעה של עליית רוק" לחלל הפה אינה מוכרת, כיון שהרוק נוצר בסמוך לחלל הפה ומופרש לחלל הפה עצמו. יש לבדוק בעיות במנגנון הבליעה וכן את חלל הפה עצמו. ממליצה לפנות בשלב ראשון לבדיקת רופא אא"ג. בהצלחה.

מנהל פורום בלוטות הרוק