יובש בפה לאחר דלקת בבלוטות הרוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

26/08/2018 | 11:00 | מאת: שאול

לפני כשבוע אובחנתי עם פרוטיטיס ויראלי, בלוטות הרוק משני צדי הפנים התנפחו וגם אלו מתחת ללסת. התחלתי להרגיש יובש בפה מיד בהתחלה. עשיתי בדיקת אולטרסאונד ולא נמצאו אבנים שחוסמות. היום, שבוע אחרי, הנפיחות ירדה, סיימתי 7 ימי אוגמנטין אבל היובש בפה נשאר. תוך כמה זמן בלוטות הרוק אמורות לחזור לעבוד כרגיל או שאצטרך ללכת למומחה בלוטות רוק? תודה

שאול שלום! דלקת ויראלית של כל בלוטות הרוק הגדולות הינה מצב נדיר בגיל בגרות. חשוב לראות כי לא מדובר בתגובה אלרגית או בתופעה הקשורה למחלה אחרת- על מנת למנוע ארועים דומים בעתיד. ממליצה בחום לפנות למומחה למחלות בלוטות הרוק עם כל המידע הרפואי הרלוונטי כולל בדיקות דם והדמיות- להמשך יעוץ וטיפול. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק