לא מוצאים מה הבעיה מיואשת

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

05/06/2018 | 17:27 | מאת: רעות

שלום רב לפני כשנה נטלתי יומיים מינון גבוה ביותר של צמחים סיניים. לאחר המנה הרביעית נתקפתי צימאון נורא וחריג. כשנרגע הצימאון בבת אחת התייבש לי כל הפה. מאז כמעט ואין לי רוק בפה. כל פעם צורב לי במקום אחר. בגרון. בשפתיים. הטעם רע וקשה בפה. ביצעתי כל הבדיקות האפשריות ללא ממצא. אין לי יובש במקומות אחרים אלא רק בחלל הפה. הרופאים לא חושבים שזה סיוגרן ואין להם מושג מה זה. כשיש גירוי חיצוני כמו לימון אוכל או מסטיק הרוק מופרש אך בלי זה הרוק לא יוצא בכוחות עצמו. האם יש עוד בדיקה כלשהיא שמתאימה לתופעה הזאת שכדאי לבצע? זה יתכן ממקור עצבי שלא יזוהה אי פעם?? והאם אחרי שנה יש עוד סיכוי שזה יחזור לעצמו?? תודה רבה רעות

רעות שלום! לצערי הרב, אנו נתקלים לא מעט בתופעות לוואי שונות של תוספי מזון ו"תרופות" מהסוג הלא קונבנציונלי, שאינן מדווחות, מבוקרות או נחקרות באופן הראוי בשל היותם "תוספי מזון" ולא תרופות. בהנתן שכך, היכולת שלי לומר לך איזה נזק עלול להגרם משימוש יתר מוגבל מאד. יובש פה הנמשך תקופה ארוכה צריך להבדק ע"י רופא מומחה למחלות בלוטות הרוק, ישנם גורמים שונים העלולים לגרום לתופעה זו, ובהתאם ניתן "לתפור" טיפול מתאים לבעיה. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק