עודף רוק בפה - שאלה

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

06/12/2017 | 23:14 | מאת: ארז

שלום רב אני בן 47, מזה חודשיים יש לי הרגשת עודף רוק בפה בבדיקת כמות רוק ללא גירוי יצא לי מספר פעמים 2CC בחמש דקות (הקצף הגיע ל-4CC) עם גירוי היה כ-6CC והקצף הגיעה ל-10CC. כמו כן אני סובל מריפלוקס ומטופל באומפרדקס. הופנתי לבדיקות דם שיצאו תקינות, נאורולוג תקין, גאסטרו לא רואה סיבה לעודף רוק, אולטראסונד בלוטות תקין, רופא א.א.ג תקין יש לציין שעודף הרוק התחיל כשבוע אחרי שהייתי בטיפול אצל שיננית שכלל גם מנשך של פלואור. אודה לעזרתכם בקבלת כיווני טיפול/אבחון תודה רבה

ארז שלום! בדיקת כמות רוק נעשית לרוב על מנת לשלול ייצור מופחת של רוק במקרים של יובש פה. עודף רוק אמיתי הוא תופעה נדירה. לרוב, הבעיה היא בהצטברות רוק בחלל הפה בגלל סגר לא תקין של הפה, ובעיות אנטומיות שונות באיזורי הפה והלוע. אנא פנה לבדיקת כירורג פה ולסת.

28/01/2019 | 10:46 | מאת: אןגן

ארז אני סובל מאותה בעיה, אם תוכל לחזור אליי ולהתייעץ איך מפסיקים את זה אודה לך 0508513486

מנהל פורום בלוטות הרוק