חסימה בבלוטת הרוק - אבן

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

03/12/2017 | 14:44 | מאת: יעל

שלום לפני מספר ימים לאחר אכילה התנפחו לי הפנים בצד שמאל. בבדיקת רופא הועלה חשד לחסימה (אבן) בבלוטת הרוק. בדיקת דם AMYLASE הערך 142 כאשר המקסימום הוא 100 בינתיים (ובלי לפתוח עין הרע) הנפיחות ירדה . השאלה היא מה צריך לעשות עכשיו? האם יש צורך בטיפול? אם כן מהו? האם יש טיפול מונע? אודה על התייחסות לשאלתי

04/12/2017 | 09:10 | מאת: ד"ר גל אבישי

‏שלום, בשלב ראשון יש לאבחן את ‏גודלה ומיקומה של האבן. אחרי ירידת הנפיחות הבדיקה הראשונה המומלצת היא אולטראסאונד. ‏לאחר מכן, כדאי להבדק אצל רופא המעוסק בתחום לצורך טיפול באבן.

מנהל פורום בלוטות הרוק