ניתוח בלוטת רוק תת לסטית

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

25/07/2017 | 19:23 | מאת: ריקי

שלום רב, אבי בן 72 כיום לפני כ20 שנה מאבנים באיזור תת לסתי משמאל שסולקו בעזרת אנדוסקופיה. לפני כחצי שנה החל שוב להתנפח בצוואר בשעת ארוחה, הוא נשלח לבדיקות שלא הושלמו היות ולא הצליחו לאתר את פתח צינור בלוטת הרוק. בשבוע הבא הוא אמור לעבור ניתוח תחת הרדמה כללית שיכלול סילוק רקמה צלקתית מפתח צינור בלוטת הרוק, יצירת מסלול חדש ואנדוסקופיה. הרופא אמר שיבצע חתך תת לשוני כדי להגיע לצינור בלוטת הרוק. אני מודאגת מהפרוצדורה המסובכת ותוהה האם אין פתרונות מתקדמים יותר שלא כוללים ביצוע חתך ומסלול חדש.. אודה לכל מחשבה וכיוון. תודה

ריקי שלום! הניתוח, כפי שאת מתארת, הינו ניתוח בגישה מינימלית הנעשה בתוך חלל הפה, ללא השארת צלקת חיצונית ועם סיכוי נמוך ביותר לפגיעה בעצבים כלשהם. על כן, לא מדובר בניתוח "גדול". הרדמה כללית אינה סיבה לדאגה, במידה ורופא מרדים בדק את אביך ואישר לבצע הרדמה. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק