יובש בפה ורגישות בכל חלל הפה

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

28/09/2015 | 08:49 | מאת: שוש

אני בת 66. לאחרונה קיבלתי במשך כ-4 חודשיים משאף אוואמיס בגלל אלרגיה. כמו"כ לקחתי מקסיום במשך כחודש לשלילת ריפלוקס הגורם לתסמינים של הרגשת חנק בגרון.עד לפני כחודשיים וחצי לקחתי גם כדורי טלפסט לאלרגיה לפני שבועיים הופיע לי אודם חזק וכאב בקצה הלשון.האודם וכאבי הצריבה עברו בפה מהלשון למקומות שונים בחיך. הפסקתי מיד את כל התרופות ואחרי שבוע המצב השתפר אך לא עבר לגמרי. אני סובלת מיובש חזק מאוד בפה במיוחד בלילה. (לפני כשנה קיבלתי אלטרולט לכאבי פרקים וגם אז אחרי כמה חודשים שלקחתי את התרופה התחלתי לסבול מיובש בפה והפסקתי אותה) יש לציין שאני סובלת גם מיובש בעינים המטופל בטיפות רגילות בעיקר בבוקר האם זה יכול להיות רק מהתרופות? הפסקתי אותן כבר לפני שבועיים ועדיין היובש בפה לא עבר האם זה יכול להיות סיוגרן? לאיזה רופא עלי לפנות על מנת להמשיך בתהליך הברור? האם יש איזושהי תרופה שאוכל לקחת להגברת הרוק? והאם כשלוקחים תרופה כזו אם אפסיק אותה לא תהיה תופעת ריבאונד? יש לציין שבדיקות הדם שלי תקינות כולל סוכר תודה

שוש שלום! תופעה של יובש בפה בשילוב עם יובש בעיניים יכולה להתאים בחלק מהמקרים לתסמונת סיוגרן. עם זאת, קיימים גורמים רבים שיכולים לגרום ליובש פה, ויש להבדק ע"י רופא פה ולסת כדי לאמת את התלונה. במידה ועולה חשד לתסמונת סיוגרן הבירור נעשה ע"י ראומטולוג ורופא פה ולסת במשולב. קיים טיפול תרופתי יעיל המסייע ביצירת רוק. רפואה שלמה.

מנהל פורום בלוטות הרוק