קפיצה מטרידה במספר+קורטקונוס במשפחה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

17/02/2020 | 12:44 | מאת: דבי

שלום רב ותודה על האופציה להתייעץ, לבתי בת ה-9 הוקפץ בטירוף המספר במשקפיים, תוך שנה מ 1 ו-1.75 מינוס לסביבות 4 מינוס(רופא אחד נתן 5 ו-4 והשני הסתפק ב-3 ו-4). צילנידר - 0.5. שאלתי מה מומלץ לעשות כדי לעצור את העליה המסחררת (מתלבטת מאד לגבי טיפות אטרופין, לא השתכנעתי שהן מספיק זמן בשימוש בטוח שנחקר מספיק), והאם חובה לבדוק טופוגרפיה- אב הילדה אובחן עם קורטקונוס בשנים האחרונות (בגיל מבוגר, המצב קל). שאלה שלישית היא לגבי המספר- האם נכון לתת לה את המספר הנמוך יותר, אני התרשמתי שהוא לא לגמרי מספיק (היא עדין לא רואה מה שאחרים כן רואים). אשמח לכמה שיותר מידע, המלצות, מה שיש.. לגבי 3 השאלות. תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הקפיצה במספר היא בהחלט מעל השינוי השנתי הממוצע בגיל זה. יש לוודא שבדיקת המספר בוצעה לאחר מתן טיפות להרחבת האישון ואכן הקפיצה היא אמיתית. אם כן, יש לתת את התיקון המלא על מנת לאפשר חדות ראיה תקינה. תת-תיקון של קוצר הראיה איננו מאט את קצב הגדילה ואיננו טיפול מקובל. לא ציינת האם יש סיפור משפחתי של קוצר ראיה. לגבי טופוגרפיה, אם יש שינוי גם בצילינדר לאחרונה כדאי לעשות בדיקה. צילנדר של 0.5 הוא לא מדאיג לכשעצמו. לגבי טיפולים להאטת קוצר ראיה: מומלץ לבלות זמן יותר בחוץ - גורם מגן. בנוסף היום ישנה נטייה עולמית לתת טיפות אטרופין במינון של 0.01% או 0.05% שהוכחו כבר במחקרים רבים שמאטות את קצב השינוי של קוצר הראיה. לטיפות אין תופעות לוואי אולם הטיפול הוא יומי וממושך מאד. ליעוץ יותר ספציפי לגבי ביתך מומלץ לפנות לבדיקה ויעוץ לרופא עיניים לילדים.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות