ניתוח דווין - תיקון מנח ראש

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

20/01/2019 | 20:12 | מאת: תום

שלום. לבני בן ה-3 יש סינדרום דווין עם הטיית ראש של 20%. הייתי אצל שני רופאים, שניהם בדקו את בני והמליצו לי לנתח. יש לי כמה שאלות: 1. האם אפשר להמנע מניתוח ע"י תרגילים לשיפור מנח הראש? 2. מהם הסיכונים בניתוח שכזה? אני ממש חוששת מזה. 3. מהם ההשלכות במידה ואני לא אנתח? 4. האם ניתוח זה זהה לניתוח פזילה מבחינת האופרציה? תודה

12/02/2019 | 18:55 | מאת: ד"ר עלוית ענבל וולף

שלום רב - התשובות לאחר כל שאלה: 1. האם אפשר להמנע מניתוח ע"י תרגילים לשיפור מנח הראש? לא 2. מהם הסיכונים בניתוח שכזה? הסיכונים כמו בכל ניתוח פזילה הם תיקון יתר או תיקון לא מספק וצורך בניתוח נוסף. ישנם סיבוכים קשים כגון פגיעה בראיה או זיהום שהם נדירים מאד. 3. מהם ההשלכות במידה ואני לא אנתח? ללא ניתוח לא תשתפר הטיית הראש. 4. האם ניתוח זה זהה לניתוח פזילה מבחינת האופרציה? כן

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות