משכתי כתבה מאתר של ד"ר אריה אבני ואשמח לתגובה,תודה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

29/09/2013 | 12:12 | מאת: אמנון

חולי סרטן בידיים בעייתיות. 11.11.2012 זה הכי טבעי שאדם, עם בעיה משפטית יפנה לעורך דין. הסוד הקטן הוא שלרוב (לא תמיד), ככל שעורך הדין יקר יותר, הוא עשוי להיות טוב יותר לעניינו של המיוצג על ידו. כך גם כשיש בעיה עם המנוע של המכונית. מכונאי יקר עשוי להיות טוב יותר וזול בטווח הארוך. אימי זכרונה לברכה, אמרה לילדיה, כמו בטח אמרו עוד אלפי אימהות ליוצאי בטנן, כי אנשים היותר עניים חייבים לקנות את הדברים היותר יקרים. אז מה עשה איש שמסר לו הרופא כי יש בידו תשובה מהמכון הפתולוגי עם אבחון של סרטן? הוא מחפש פרופסור כדי להבטיח לעצמו עוד טיפת חיים, כי האונקולוג מטבעו, אפילו שאין לו קשר ישיר לקברן, מאומן בלהבטיח לבעל הסרטן כך וכך חודשי חיים, וזהו. אין לאונקולוג חיוך ובשורה טובה. אין לו אפילו פס ורוד בזגוגית משקפיו. אפילו אין לו פס לבן, כמו במעבר חציה. מול עיני האונקולוג יש רק פסים שחורים. כי למען האמת, בעקבות הטיפול האונקולוגי, רוב המסכנים באמת נקברים, בטרם עת. אלא שבעת שקצב האונקולוג מה שקצב, ולאונקולוג יש ניסיון אדיר, כי המון חולים שלו מתו בעקבות הטיפול שלו ואיש לא פנה לבית משפט בתביעת רשלנות, כל בעלי הסרטן עדיין אינם יודעים כי יש תוואי חדש, מקביל לכביש 6 החדש, המוגדר כאונקולוגיה חדשה, שאין בה אפילו אמפולת סמי מוות או קרן מקרני המוות. בתוואי של האונקולוגיה החדשה החולה עצמו פעיל ולא סביל, כמו באונקולוגיה הישנה. שם הוא היה נייח, כמו בטטה, קיבל כימותראפיה או הקרנה בלי שנדרש ממנו דבר. לא שינוי אורח חיים. לא שינוי תזונה. לא תוספים אבל מה שחשוב היה לי לכתוב בהגיג של היום, זה משהו שממש מרגיז אותי. אין בדברים שייכתבו שום הברקה, שום חידוש. הכול ידוע. כל חולי סרטן סובלים מויטמין D נמוך עד מפחיד ומדאיג. כולם יודעים שכשוויטמין D נמוך, הסרטן אגרסיבי יותר, כי וויטמין D נמוך פירושו מערכת החיסון על הפנים. ציינו באוזני שם של אונקולוג אחד בבית חולים אחד בישראל שפעם אחת שלח בדיקת וויטמין D לחולה סרטן, ולאחר מכן דאג להעמיס עליו 20,000 יחידות ויטמין D ליום, עד שהרמה תרקיע ותשפר את תפקוד מערכת החיסון העלובה, שבשל עליבותה, אולי כי נעלבה, היא שאיפשרה לתא סרטני אומלל לצמוח ולפרוח. אני ממתין לשמו של אותו אונקולוג. אני בחיים לא שמעתי על אחד כזה. הפתיעו אותי, עדכנו אותי, בבקשה. כול חולה אונקולוגי במחלקה אונקולוגית, השוהה 3 ימים בבית החולים, ויטמין C שלו על הקרשים. זה ידוע. הראו לי רופא אונקולוג אחד בבית חולים כלשהו שדרש לבצע את הבדיקה??? למען האמת, הוא לא יכול לבקש, כי בדיקה זו נמחקה מרשימת הבדיקות השכיחות והנדירות. אפילו אמפולה של ויטמין C, שהיתה בזמן הלימודים שלי בכל מחלקה בהדסה, לא תמצא בשום בית מרקחת בשום בית חולים בארץ הקודש. גג תמצאו אותה אצל ד``ר יוסף דיין, בתל אביב, העוסק ברפואה הנכונה ולא ברפואה האלטרנטיבית היא הרפואה הקונבנציונלית.. כך שאם יש למי ממכריכם סרטן, הזכירו לו ויטמין C. הוא זקוק להרבה. הרבה. לווריד או לפה. (אגב. ביחידות לטיפול נמרץ המצב חמור פי מיליון. שם חסר ויטמין C הוא נוראי. ואיש לא יודע. אם היו נותנים קבוע, שלוש פעמים ביום, אמפולה של 50 גרם ליום, לכל השוהה שם, התמותה ביחידות אלו הייתה צונחת בעשרות אחוזים והמטופלים היו שבים למחלקת האם תוך מחצית הזמן. לא בא לבכות על כל גוויה המוצאת משם, ביום ובלילה, בואכה המקרר הסופי?) על חסר המגנזיום וחסר היוד אכתוב פעם אחרת, למה הלב כואב. כל המידע ישנו. כאילו הרופאים בכלל והאונקולוגים בפרט, שונאים שהאנשים שבטיפולם, חס וחלילה, לא ימותו.

המאמר מורכב משני מישורים: רגשות פגועים של קרוב משפחה אמונה (שאינה מבוססת במחקרים מבוקרים) שרמת ויטמין C או ויטמין D משפיעה על מצבם של חולי סרטן. נתחיל מהחלק השני שינוי אורח חיים הוכח בחלק מהסרטנים וממחלות כמונע את האירעות שלהם. עד כה בסרטן שד הראו שפעילות גופנית יכולה להקטין סיכווים של הישנות הסרטן. בסרטן המעי הגס מתנהל כעת מחקר בינלאומי מבוקר לבדוק האם גם בסרטן המעי הגס פעילות גופנית יקטין את שיעורי ההישנות - ובכך יאריך את החיים.כן לכל סרטן יש לבדוק בדיוק איזה פן באורח החיים יש לשנות. מערכת החיסון היא אחת המערכות המורכבות בגוף האדם ולחשוב שתוספת של ויטמין זה או אחר יעורר בדיוק את הזרוע האמונה על סילוק תאים ממאירים זו מחשבה פשטנית שאינה מבוססת על תצפיות של מחקרים מבוקרים אלא על אנקדוטות. יש גם להסתכל על הצד השני של המטבע שבו ניתן לחולה שיכול לעמוד בטיפול שהוכח כיעיל אמפולות של ויטמינים שלעיתים מאפשרות המשך התפתחות הסרטן באין מפריע וכך שבהמשך המטופל לא יוכל לעמוד בפני טיפול שאמור להיטיב עימו. לגבי החלק הראשון אונקולוגים מחוייבים לתת טיפול שנצפה במחקרים מבוקרים כמועיל ובסבילות סבירה. אין זו אוכלוסיה של קוסמים שיודעים את העתיד ויש בידיהם שיקויים מרפאים. יש ידע מבוסס על מחקרים מבוקרים עם יעילות מדודה וסבילות בדוקה.הפגיעה של המטופלים וקרוביהם קשורה בקשיים בתקשורת ובאמון שנבנה או לא נבנה בין רופא למטופל או משפחתו. המערכת הנבנית קשורה בהרבה מרכיבים ואין לי אלא להצטער על החוויה השלילית שיש לכותב המאמר, שיקרים לו הרגישו כמו בטטה. במרפאתינו המטופלים הם משתתפים פעילים בקבלת ההחלטות. לכתוב שאונקולוגים שונאים שחוליהם לא ימותו חוטא לאוכלוסיה רחבה של רופאים מסורים שאני חלק ממנה. כיום הרפואה המשלימה נמצאת בחלק מבתי החולים ומהווה חלק אינטגראלי מהטיפול בחולים. צר לי על התחושה שיש למגיש המאמר הקיטוב בין רפואה קונסרביטיבית ורפואה משלימה אינו מחוייב המציאות. והוא תלוי ביכולת ההקשבה והקבלה שיש לכל הנוגעים בדבר.

25/05/2015 | 21:43 | מאת: רופא נשפחה

דר' נירית ירום היקרה דבריך מעידים על רגישות, מקצוענות, ידע רפואי נרחב, ויכולת ליישם את הידע הרפואי תוך אנושיות- אין חשוב מכך ובאונקולוגיה בפרט. טוב לדעת שיש אונקולוגים כמוך שיטפלו בנו ובמטופלינו במקרה הצורך. חזקי ואמצי.

מנהל פורום סרטן הלבלב