שאלה לגבי ממצא באולטרסאונד

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

28/10/2020 | 09:05 | מאת: מלכי

שלום רב , אני בת 31 ללא מחלות רקע, לא לוקחת תרופות ללא תופעות נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד בעקבות חשד לבקע בבטן צד שמאל קצת היה נפיחות בבטן, ולמעקב אחרי ציסטה בכבד שלפני חצי שנה הממצא הראה שהיא בגול 6.4 מ"מ ובבדיקה לאחר חצי שנה לא ראו כלום!! בבדיקת אולטרסאונד שנעשתה על הדרך בלבלב נכתב: חשד לממצא ציסטי בגודל 6 מ"מ בראש. ( מה זה אומר? מה הסיכוי שזה שפיר? האם זה,דורש רק מעקב או שמסירים בניתוח? והאם יכול להיות שיש טעות באבחנה כמו שהיה עם הכבד? תודה.

היי ממצא ציסטי בלבלב בגודל כזה בדרך כלל מחייב מעקב בלבד. רוב הסיכויים ששפיר. הם מדווחים מה שהם רואים, זה לא טעות . גם אם לא יהיה באולטראסאונד הבא לא אומר שטעות, אומר שהפעם ראו ופעם אחרת לא ראו אולי נעלם ואולי הבדיקה לא הראתה

מנהל פורום סרטן הלבלב