MRI מעקב אחר נגע ציסטי בלבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

25/06/2020 | 09:44 | מאת: leanora

שלום, אשמח לפרשנות ממצאי בדיקת MRI. לבלב בגודל ומבנה תקינים. צינור הלבלב הראשי ברוחב ומהלך תקינים. נגע ציסטי בגובה ראש הלבלב בקוטר עד 2.5 ס"מ מכיל מחיצות עדינות אחדות שחלקן עוברות האדרה לאחר הזרקת גדוליניום, ללא מרכיב נודולרי חשוד. התהליך צמוד לצינור הלבלב הראשי, ייתכן ומחובר אליו, חשוד ל-IPMN של ענף צדדי. בסיכום: נגע ציסטי כמתואר בראש הלבלב חשוד ל-IPMN של ענף צדדי ללא מאפיינים חשודים. ללא שינוי בגודל בהשוואה לבדיקה הקודמת.

שלום לאונורה, IPMN זה ממצא שפיר. בפיענוח הממצא המפענח/ ת צריכים לתת מידע לגבי מאפיינים שמחשידים כי ה IPMN בעל סיכון להפוך לממאיר. במידה וסיכון קיים יש להתיעץ עם מנתח. לפי מה שמתואר, המאפיינים הם של ממצא שפיר ללא סיכון, ולכן מחוייב מעקב בלבד.

מנהל פורום סרטן הלבלב