בדיקת MRI לאבחון סרטן הלבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

17/05/2020 | 08:32 | מאת: אברהם

שלום רב. האם בדיקת MRI בטן עליונה עם חומר ניגוד מספיקה כדי לשלול סרטן לבלב? בבדיקה הלבלב הודגם תקין

אין אף בדיקה שחד משמעית מוכיחה או שוללת סרטן לבלב( חוץ מביןפסיה מהלבלב שמורה על סרטן). סרטן לבלב קשה לאבחון וודאי לאבחון מוקדם. עם זאת MRI היא בדיקה יחסית עם רגישות וסגוליות טובה לאזור בו נמצא הלבלב. MRI זו גם בדיקה המתאפיינת בפרוטוקול שונה בתלות במיקום ובשאלה( כל פרוטוקול מכוון לענות על שאלה מסויימת) . ההקשר עוזר בדרגת החשד. כלומר אם יש כאבים, או סימפטומים אחרים, אם יש סמני סרטן גבוהים, אם בדיקות קודמות היו תקינות וכעת יש גוש, וכו,. מקווה שאין את כל הנל, ושאין סרטן לבלב.

מנהל פורום סרטן הלבלב