כאבים וקשר לסרטן לבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

14/05/2020 | 00:11 | מאת: אהוד

שלום רב, בן 55 לפני כ12 ימים התחילו כאבי בטן במרכז הבטן (מעל הטבור) שהקרינו לגב כמו חגורה, החמירו בשכיבה ובנשימה עמוקה, לווה בשלשול פעם אחת. ירידה במשקל מ85ק״ג ל81ק״ג.ביצעתי אולטרהסאונד בטן שיצא תקין וגם בדיקות דם שיצאו תקינות (כולל ליפאז) הכאבים חלפו לאחר חמישה ימים וחזרו שלשום(לאחר ארבעה ימים ללא כאבים כלל) בצורה חריפה עם כאבים מעל ומתחת לטבור ושלשולים מרובים. אציין כי ביצעתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינות לפני כתשעה חודשים. האם יכול להיות שמדובר בסרטן הלבלב למרות האולטרהסאונד התקין וערכי הליפאז התקינים? ממה יכול לנבוע הכאב? האם גידולי לבלב שלא נראים האולטרסאונד יכולים לגרום לתסמינים שציינתי? תודה מראש!

שלום אהוד, סרטן לבלב הוא סרטן יחסית נדיר. עם זאת קיימים גורמי סיכון כמו דלקות לבלב חוזרות, סיפור משפחתי של סרטן לבלב, שד או שחלות( נשאות של מוצטי בגן שמעלה שכיחות של סרטן לבלב כמו . (BRCA או lynch והיו״ב. כמו כן סרטן לבלב קשה לאבחון ואין בדיקות סקר שהוכחו כיעילות בגילוי מוקדם של הסרטן הזה. במידה והכאבים חוזרים על עצמם ובעיקר אם אתה ממשיך לרדת במשקל כן יש מקום להעמיק את הבירור. רופא המשפחה יכול להמשיך את הבירור או בעצמו או בעזרת הפניה לגסטוראנטרולוג. מקווה שיחלפו ולא יהיה צורך. נירית ירום

מנהל פורום סרטן הלבלב