פענוח MRI ומה זה אומר

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

25/02/2020 | 13:04 | מאת: רינה

שלום רב בת 62 ביצעתי בדיקת MRI בפענוח רשום שהכבד שומני, שדרכי המרה החוץ כבדיות בקוטר מקסימלי כ 7 מ"מ, ושיש 2 ציסטות בלבלב בראש ובגוף בקוטר של 3 מ"מ, והלבלב מעט אטרופי. שאלתי מה זה אומר, ומה ניתן לעשות. תודה

כבד שןמני תופעה רווחת לאחרונה יותר ויותר בעולם המערבי. היא איינה פוגעת בתפקוד הכבד. הציסטות בלבלב הן תופעה שפירה אך יש לעקוב לוודא שלא חל שינויי. לבלב אטרופי לבלב שגודלו קטן . יש לעקוב בבדיקת US ולפי הצורך ב MRI

מנהל פורום סרטן הלבלב