שאלה דחופה..................

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

27/11/2019 | 06:45 | מאת: עמנואל

אימי בת 72 וערכה אולטראסונד בטן עקב תוצאה של בדיקת סמנים CA19-9 גבוה ( התוצאה 50) תוצאת בדיקת האולטרסונד בחלק של הלבלב הינו: לבלב - ראש וגוף הלבלב ללא ממצא פוקאלי.הודגם 2 DUCT PANCREATIC מ"מ מה זה אומר הודגם 2 DUCT PANCREATIC מ"מ???? אנא כמה שיותר אינפורמציה בבקשה

שלום עמנואל, ראשית ca19-9-50, אמנם מעל לנורמה אבל לא מהווה הכוונה חד משמעית שיש סרטן. בערכים כאלה כל תהליך, לרבות תהליכים שפירים יכולים להסביר זאת. 2 ,מ"מ בראש וגוף הלבלב זה תקין, בזנב הלבלב בדרכ עד 1.5 מ"מ. הרחבה שלו תהיה על רקע תהליך חוסם, שיכול להיות דלקתי או גידולי. דלקתי יכול להיות דלקת חריפה או כרונית וגידולי יכול להיות גידול שפיר או ממאיר. - מקווה שזה מסביר מספיק.

מנהל פורום סרטן הלבלב