סרטן הלבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

23/09/2018 | 19:02 | מאת: דניאלה

בעלי בן 56 אובחן לפני חודש עם סרטן בלבלב שלב 4 עם גרורות לכבד ריאות וילך הבטן .. עשה שני טיפולים כימותרפיים ולא מעוניין להמשיך. כמה מהר המחלה תתפשט ללא טיפול? מה עוזר טיפולים כימותרפיים? כרגע מטופל קבוע במורפין כבר חודש ימים יש לו עבר התמכרותי .. הוא יכול להתמכר אחרי תקופה של חודש?

דניאלה שלום, סרטן לבלב של בעלך לפי מה שציינת התפשט לכבד לריאות ותחלל הבטן. הטיפול הכימי מצליח בחלק מהמקרים להאיט או לעצור את ההתפשטות. ללא טיפול ההתפשטות ממשיכה בקצב המקורי שמשתנה לכן קשה לנבא. לגבי התמכרות לתרופות נוגדות כאבים. כל עוד נוטלים את התרופה בזמן כאבים אין התמכרות. אמנם לעיתים יש צורך להעלות את המינון אך זה בגלל החמרה בכאבים. במידה ונוטלים תרופות אלו לשינוי מצב הרוח, ללא כאבים אז עלולה להתפתח התמכרות. שירגיש טוב יותר.

מנהל פורום סרטן הלבלב