טיפולי כימו בסרטן הלבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

14/05/2018 | 22:41 | מאת: שירה

לבן זוגי גילו סרטן בלבלב, הוא עשה סבב של 5 טיפולי כימו, הסרטן הצטמק , אבל תוך חודשים הוא ירד 11 קילו , היום הוא שוקל 60 קילו , יש לו עוד 3 טיפולי כימו עם תופעות לוואי קשות , הרופא אמר שאין מה לעשות חייב עוד כימו לפני הניתוח, השאלה שלי האם במשקל של 50 אפשר לנתח , זה לא מסוכן מדי?

שאלה של נתיחות, אינה שאלה לפורום כזה, זו שאלה שצריכה להישאל בפני הרופא המנתח ויש שני היבטים. אחד האם הגידול נתיח?(למשל לא מגיע לכלי דם גדול) והשני האם האדם יעמוד בניתוח. ירידה במשקל יפי"ר אינה קריטריון- עם זאת ירידה ברמות אלבומין בדם, מצב גופני, מצב תפקודי מערכות חיוניות הם קריטריונים המשוקללים על ידי הרופא והילד עם נסיונו נקבעים רמת הסיכון מהניתוח והסיכויים לעבור הניתוח בהצלחה.

מנהל פורום סרטן הלבלב