mri בטן לעומת mrcp//

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

22/03/2017 | 18:52 | מאת: שם

שלום רב, רציתי לדעת האם mri בטן בודק באותו דיוק את דרכי המרה והלבלב כמו mrcp? אם כן מה הסיבה שיש בדיקה מיוחדת ללבלב ודרכי המרה(mrcp)?

שלום MRI זו בדיקה מורכבת עם הרבה משתנים בבדיקה שמשנים את יכולת הפיענוח. כלומר הדרך בה נמדד ה" הדיות המגנטית" משתנה וגם החומר ניגוד משנה. במילים אחרות MRI לבטן בדיקה כללית עם פרוטוקול ייחודי ו MRCP פרוטוקול אחר שמיועד להעריך את הלבלב ודרכי המרה באופן יותר מדויק. מקווה שברור נירית ירום

מנהל פורום סרטן הלבלב