סטרפ וכאבי מפרקים

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

13/11/2014 | 23:08 | מאת: נעם

שלום דוקטור. לי עבר עשיר בסטרפטוקוק: בהיותי צעיר הייתי חולה מדיי חודש, עד ל"איום" של הרופאה בזריקות נגד - ומאז נרגע העניין. במשך השנים הייתי חולה מדיי פעם בדלקת שקדים, בעיקר בעונות מעבר, והטיפול - כרגיל, אנטיביוטי. לאחרונה (כיום אני בן 25), לפני כחצי שנה שוב התחילה סדרת סימפטומים חוזרים ונשנים של דלקת שקדים - מאובחן ע"י רופא משפחה, וטיפול אנטיביוטי - הולך וגובר. לצורך העניין בהתחלה רפאפן, במינון יותר גבוה, אוגמנטין - עד לפעם אחת משמעותית של פריטונסילר אבסס, שכללה אישפוז יומיים ואנטיביוטיקה IV. לאחר מכן התחלתי טיפול מונע למשך שלושה חודשים, רפאפן 500 פעם ביום. כעת, לאחר שלושה חודשים, שוב מתחילים לי כאבי גרון, אדמימות, ללא מוגלע כרגע. הדאגה התגברה אצלי כשזהיתי כאבי מפרקים באזורים שונים. אגודל כף יד, מרפק. ברגע זה מאד חששתי לקדחת השיגרון וזירזתי עצמי לרופא א.א.ג. הרופא המליץ על הסרת השקדים, אך העדיף חוות דעת של מומחה - מנהל המרפאה. הלה העדיף טיפול אנטיביוטי מונע למשך חצי שנה. שאלותיי: א. מה לדעתך מומלץ לעשות? ב. האם יש דרך לנקות את הגוף מהחיידק, או שתמיד אצטרך להתמודד איתו? בברכה, ותודה. נעם

14/11/2014 | 20:20 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, לאחר אבצס פריטונסילרי מומלץ בדרך כלל להסיר את השקדים. גם דלקות שקדים חוזרות רבות מהוות הטויה לכריתת השקדים. הדעות חלוקות באשר ליעילותו של טיפול מונע. לגבי החשש ממחלת מפרקים ממליצה להתייעץ עם רופא ראומטולוג.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון