חייבת עזרה !

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

12/08/2013 | 02:14 | מאת: גאיה

שלום דר אני יודעת שזה ארוך אני אנסה להסביר כמה שיותר ברור מה אני מרגישה , חייבת לציין שלא מוצאת פתרון ואובדת עצות ! (בת 19) , יש לי סחרחורת קרוב ל3 חודשים., הסחרחורת התחילה לי בבוקר בשכיבה לצד וגם לצד השני, וגם בהרמת הראש למעלה , היא היתה סחרחורת חזקה כאילו אני עפה וישר נעמדתי . היא היתה יומיים או יותר ואז הייתי אצל אף אוזן גרון שטען שזה בעית קריסטלים אך טיפולי פיזיותרפיה לא עזרו , הייתי במיון,עשיתי בדיקות דם בחודש שעבר שיצאו תקינות גם של הבלוטת תריס וויטמין ועוד מעבר, עכשיו בכל שאר הזמן לאחר הכמה ימים עם האופי של הסחרחורת הזו , עכשיו הסחרחורת היא חוסר שיווי משקל גם שאני יושבת רגיל תחושת אונייה ובהזזת הראש החוסר שיווי משקל ממש מתגבר ! כשאני שוכבת ומתחילה לעשות תנועה של עלייה לישיבה אני רואה את החלל קופץ , שאני מתכופפת ועולה תחושה ממש רעה גם קפיצה , שאני מזיזה את הראש לצדדים אן למעלה בזמן שכיבה תחושה כאילו הראש שלי כבד ועף במהירות למעלה ! אני לא מתפקדת כי לפעמים יש לי התקפים שהרצפה זזה לי ואז אני צריכה ממש לשבת להרגע , עשיתי MRI ראש תקין וברה תקין נשאר eng , אבל אני חושבת שאולי גם מהצוואר זה מגיע ?!? זה כבר ממש המון זמן והאיכות חיים שלי ירדה ל 20 מתוך 100 אני לא מתפקדת ולא בקשר עם אנשים הסחרחורת הזו מונעת ממני נהיגה ותפקוד . האם יכול להיות שיש לי מנייר? אפילו שהשמיעה שלי בסדר ? והאם ה ENG יכול לעזור למצוא את הבעיה ?! האם יכול להיות שיש לי בעיה שאין לה טיפול ושתשאר איתי לכל החיים אפילו שאין פגיעה בעצב השמיעה ?? מקווה שתוכל לעזור לי להתמקד בגורם לפי הדוגמאות והאופי של הסחרחורת שתיארתי אני ממש אובדת עצות , נוירולוגית אמרה לי שאולי זה שאריות של התקף הסחרחורת החזקה ממש שהיתה לי בכמה ימים הראשונים אך זה כבר יותר מדי זמן בשביל להיות שאריות . (בנוסף יש לפעמים כאב באוזן )

12/08/2013 | 15:02 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום לפי תיאורך נשמע כי אכן סבלת מסחרחורת בשל תזוזת "קריסטלים" באוזן המכונה BPPV. הסחרחורת יכולה להמשך מספר שבועות, בשינויי תנוחה וכן יכולים להיות התקפים חוזרים לאורך השנים. בדיקת ENG חשובה לאור זאת שהסחרחורת נמשכת כבר מספר חודשים ויכולה ללמד על תפקוד איבר שיווי המשקל שבאוזן הפנימית. מומלץ לבצעה בהקדם ולפנות עם התוצאות לרופא אף אוזן גרון ולנוירולוג.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון