בדיקת תרבית מהאף לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

06/07/2013 | 11:53 | מאת: יפה

שלום רב! הנני אמורה לעבור ניתוח שחזור שד (לאחר סרטן השד, בו נכרת השד)בעוד 10 ימים. הרופא המשחזר שלח אותי לבדיקת תרבית מהאף. בתשובת הבדיקה נכתב: MRSA SCREEN CALTURE1 אשמח לדעת בהקדם מהי משמעות התוצאה. המון תודה, יפה

07/07/2013 | 10:56 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

התשובה שכתבת חסרה. לפני ניתוח בקשו לבדוק אם את נשאית של חיידק בשם MRSA שהוא חיידק יציב לאחת האנטיביוטיקות.לא ברור לפי הכיתוב בשאלתך אם את חיובית או שלילית לנשאות לחיידק. אנא בדקי שוב את התשובה.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון