דימום ממקור לא ידוע דרך הפה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

18/07/2016 | 03:07 | מאת: אני

שלום, אני בן 29, כבר שנה שיש לי תופעה, שמדי יום או כמה ימים אני יורק מעט דם עוד לפני צחצוח השיניים ואך ורק בערב ובעיקר בלילה. עברתי בדיקת גסטרוסקופיה (תקינה חוץ מבקע סרעפתי גולש קטן), לרינגוסקופיה פיבראופטית גמישה (מספר פעמים), בדיקת רופא שיניים, צילום חזה ורופא ריאות, כולם שללו מקור לדימום אלא אם מהבקע (?). בבדיקת מנומטריה ושתית יצאו תוצאות תקינות אך לאחר הוצאת הצינורית ירקתי המון דם. עברתי גם MRI סינוסים שלא היה בו משהו חריג. תפקודי קרישה עשיתי במהלך השנה הזו פעמיים והיה תקין. 1. האם בליעת הדם יכולה ליצור בעיה בגוף? 2. למה דיממתי כל כך במנומטריה? זה קורה לכולם בבדיקה הזאת? 3. אם היו לי דליות בוושט (קראתי שזו סיבה אפשרית לדימום) היו רואים את זה בבדיקות? 4. מה עלי לעשות?? זה אמנם לא החמיר בשנה האחרונה אך זה לא מפסיק להדאיג מכיוון שזה דם וזה לא עובר. אני גם חושב שזה גורם לי לריח רע מהפה. 5. רופאת א.א.ג הציעה שאסע בלילה כשזה קורה למיון של בי"ח מאיר בכפר סבא כי שם יש רופא תורן א.א.ג שיוכל לבדוק אותי עם סיב אופטי ואולי לראות מאיפה הדם. העניין הוא שאני גר בנתניה ומי יודע אם חצי שעה או שעה אחרי, עד שאגיע לשם, עוד יהיה דם. מה דעתך? 6. האם במידה ואאסוף את הרוק עם הדם ביחד בכוסית ואשלח לבדיקת מעבדה, יוכלו לזהות מהדם מה מקורו? תודה

אכן סוגיה מעניינת. נראה שהבירור שעברת היה מקיף. יש עוד מספר מצומצם של בדיקות הדמיה שניתן לשקול לבצע במקרה שלך, וזאת רק לאחר בדיקה קפדנית נוספת. התשובה לשאלות 1,2,3,6 הן שליליות. יהיה מצויין אם תוכל להגיע בזמן דימום להערכה. אז ניתן יהיה לשקול המשך בירור. בהצלחה ד"ר חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון