סיטי אוזניים לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

13/10/2020 | 22:08 | מאת: רוזי רוט

הבן שלי עבר סיטי בגלל חור בעור התוף ומה שהיה נראה לרופא בבדיקה רגילה כגידול קטן בעקבות דלקות חוזרות ונישנות . פענוח סיטי : מבנה גרמי תקין של תעלת שמע חיצונית סקוטם שמור דו"צ. עיבוי תופית משמאל אשר מסוייד חלקית. מרכיבי האוזן התיכונה כולל עצמימות השמע תקינים משמאל . גיד ה- tensor tympani נראה מסוייד. מימין הצללה של ההיפיטימפנום ומרווח פרוסאק. מרכיבי האוזן הפנימית כולל השבלול, וסטיבלום, ותעלות הסמיצרקולקיות תקינים. מהלך עצב הפנים תקין דו"צ. תעלות השמע הפנימיות הגרמיות ברוחב תקין. המרכיבים הגרמיים של עצמות הפירמידה כולל הודגמו ללא סטיטת למעט סקלרוזציית יתר והצללה חלקית של תאי מסטואיד בודדים. היפרטרופיה של כרית האדנואידים . עיבוי רירית במערות הלסת ותאי אטמאויד. סטיית מחיצת האף בצורת S עם רירית מעובה סביבה וסביב הקונכות משמאל. האם סיטי תקין או שנדרש ניתוח לאוזן שמאל שבה יש חור בעור התוף.

הפענוח של ה CT מקדם, אך כדי להחליט על המשך ניהול המטופל, יש לצפות ב CT. הממצאים מחשידים ויש צורך בהמשך בירור. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון