חוות דעת שניה אף אוזן גרון

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

27/07/2020 | 19:39 | מאת: אא

שלום עברתי בדיקת סיב אופטי עכב תלונות שהיה לי אחרי טיפולי שיניים כתמים אדומים שנעלמים ופצע קטן מאוד מאחורי השקד, זאת הבדיקה להלן: אף : תקין לוע שקדים עם קריפטות עמוקות ו- detritus שיוצא בלחיצה עם אפליקטור, מאחורי שקד ימין בחלק עליון של הקשת האחורית נקודה לבנה, לא נראית כמו אפטה, אין ממצאים אחרים בחלל הפה או הלוע. בדיקה עם סיב אופטי - נזופרינקס, לוע תחתון ולרינקס תקינים למעט עיבוי קל של שני מיתרי הקול צוואר ללא גושים. הממצא בגרון לא נראה חשוד הרופא אמר שלפי דעתו זה לא משהו מחשיד אבל אם אני רוצה לעבור ביופסיה כדי להיות רגוע שזה עם הרדמה מלאה קצרה רק בגלל שהוא חושב שאני דואג העדפתי שלא חעבטר סתם ביוםסיה כי זו הרדמה מלאה הלכתי לחוות דעת שניה לרופא אף אוזן גרון אחר שאמר שכמעט ולא רואים את הפצע והוא אפילו לא מזהה שזה פצע ושאין צורך בביופסיה ולבוא אליו לבקורת עוד חודשיים ושאני צריך להיות פחות לחוץ ושאין מקום לדאגה ושיכול להיות שאני רגיש לחומרהבטיפולי שיניים אם קיבלתי חוות דעת שניה מרופא אף אוזן גרון נוסף וגם רופא המשפחה אמר שאין צורך בביופסיה אם כך חוות דעת שניה מספיקה כדי להחליט לא לעבור סתם ביופסיה?

אני לא יכול לחזק את עמדתו של רופא כלשהו בלי שבדקתי בעצמי. על פניו, מהתיאור שלך, נשמע שהממצא אינו חשוד. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון