אנטיביוטיקה לא עוזרת

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

18/07/2020 | 12:17 | מאת: ...

היי לקחתי 4 ימים רפאפן בגלל נפיחות ורגישות של הלימפה בצוואר וקצת נפיחות בשקדים. לא היה שיפור, להפך הלוע והלשון שלי נהיו לבנות ובשעות אחהצ החום עלה ל38.3 לא כואב לי הגרון ואין לי כאבים בבליעה אבל כאבי ראש,כאבים בארובות העינים, חולשה וטיפה כאבים בלסת/מאחורי האוזן והרגשה כללית לא טובה. יש לי ניסיון בעבר עם סטרפטוקוק אבל זה היה מצב שונה מעכשיו כי אז גם השקדים היו מוגלתיים והגרון כאב מאוד. זה לא ככה עכשיו. לא נעשה משטח גרון לפני נטילת הרפאפן. אחרי שראיתי שאין שיפור התייעצתי עם רופאה במוקד חירום שבלי יותר מדי שאלות רשמה לי רוקסו 150.... הבוקר לקחתי כדור אחד אבל לא לגמרי רגועה לגבי זה. אני לא משתעלת, אין קושי נשימתי, ללא נזלת.... בחורה בריאה וכמעט ולא חולה... ( עד כה חשבתי שמערכת החיסונית שלי חזקה מהממוצע ;) אשמח לקבל חוות דעת נוספת.... תודה

במקרים שאין דלקות שקדים חוזרות, הטיפול ברפפן מספק, ואין משמעות למעבר לרוקסו. יש משמעות לנטילת משטח בזמן. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון