בעייה חוזרת ונשנית של צרידות

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

04/05/2020 | 01:13 | מאת: רינה

אני בת 54 ,בריאה למעט רפלוקס .בחצי שנה האחרונה אני עובדת במוקד שירות לקוחות ושמתי לב שאחת לחודש קורה לי שכשמפעילים את המזגן פתאום נעשה לי קר ומייד אני מצטרדת ,ועד סוף המשמרת אני נעשית צרודה לגמרי ולא יכולה לדבר עם אנשים וזה מגיע עד כדי ימי מחלה .זה מלווה ברגישות בגרון והרבה ליחה בלי חום .לפני כשלוש שנים סבלתי מגלקת שקדים חריפה. אני מרגישה שזה סוג של זיהום . בשבוע שעבר חזרתי מחופשת מחלה בעקבות אותו עניין והנה היום שוב וה קרה . אשמח להבין מה קורה פה ,למה זה קורה לי בדיוק כשמפעילים את המזגן . מה מתלבש לי על מיתרי הקול ולמה ? האם יכול להיות שבמזגן "יושבים" חיידקים מזהמים ? האם זה אומר שמערכת החיסון שלי חלשה ?כי אני כבר נוטה לחשוב שכן .

הקור כשלעצמו אינו מקור לזיהום, אך עלול לתרום להיווצרות תהליכים שיתרמו לצרידות כגון ליחה רבה, דלקת סימפונות וכו. ממליץ על בדיקת אא"ג בדגש על בדיקת גרון אנדוסקופית. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון