משטח גרון תוצאה streptococcus beta hemolyticus non a

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

18/02/2020 | 19:18 | מאת: רגי

שלום כל השבוע הייתי מנוזלת, בשבת פתאום הרגשתי כאבי שרירים כאב קל בגרון שהלך והצגבר טניה לי קר ועלה החום...לא חיכיתי שמעלה חום גבוה ו38.5 לקחתי אקמול. לאחר ארבע שנות לקחתי שוב אקמול והלכתי לישון.בבוקר התעוררתי בלי חום וכנראה שכבר לא היה חום בלילה אך הגרון כאב כל היום, נלקח לי משטח גרון במרפאה, בזמן זה שטפתי עם מי מלח המון ותמיד יצא לי ליחה או נזלת צהובה שהרגשתי שתקועה לי..לציין שגרון אדום ללא תפליט, למחלוקת בבוקר קמתי עדיין כאב גרון לאחר גרגור יצא לי גוש של מוגלה והרגשתי יותר טוב, במשך שעתיים הכאב פחת ונעלם כלא היה, היום רופאה התקשרה ואמרה שהתוצאה זה סטרפטקוק בי, לדעתה לקחת אנטיביוטיקה כי קלינית היה חום וכאבי גרון חזק אך היא לא בטוחה. מה אליי לעשות? האם לקחת אנטיביוטיקה או לא? מה ההשלכות לחיידק זה בגרון ללא טיפול? לפי מה שקראתי הוא נמצא בעיכול או נרתיק האשה ואצלי בגרון, זה הגיוני? האם זה מסוכן? יש לציין ששלוש פעמים בשנת 2019 היתה לי דלקת גרון סטרפ a....טופלתי באנטיביוטיקה. מאז תמיד יש כאבי גרון מוזרים שלאף אחד אין הסבר כי בבדיקה אין סטרפ אי. תודה מראש

אין הכרח ליטול אנטיביוטיקה בזיהום ממקור סטרפט בי. נא לגשת להערכה מסודרת. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

26/02/2020 | 12:12 | מאת: רגי

תודה רבה

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון