כיצד ניתן להקל על כאבי גרון וצרידות כתוצאה מרפלוקס?

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

17/11/2019 | 01:04 | מאת: בן 22

שלום דוקטור! לא מזמן אובחנתי ברפלוקס לאחר כשנה של כאבי גרון וצרידות... כרגע מטופל על ידי כדור אומרזול פעמיים ביום. נמנע מאוכל שומני וממשקאות שמכילים קפאין. (ובכללי אדם פעיל מאוד גופנית , ספורטאי ומאז ומתמיד מקפיד על התזונה שלו) קיים שיפור קל אך עדיין הכאב מאוד מפריע לי בחיי היום יום (יותר אי נוחות מאשר כאב... בעיקר ההגבלה בקול) ידוע לי שמדובר בטיפול שלוקח זמן ויכול לקחת עד 3 חודשים עד שהכדורים ישפרו את המצב. האם קיימת תרופה כלשהי שיכולה לעזור לי לטפל בתסמינים? תרופה שתחסוך לי את הסבל שבכאב (הקל אך מטריד ומציק) , בצרידות ובעייפות הקולית שנגמרת כתוצאה מכך? אודה לך מאוד על העזרה, המצב מקשה עלי מאוד...

במידה ואין תגובה לטיפול תוך כ 3 שבועות, מומלץ לעבור לתרופות פוטנטיות יותר, או לשלב תרופות לפי המלצת רופא גסטרטאנטרולוג (שזהו תחום מומחיותו). בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון