צרידות ויובש במיתרי הקול כבר מספר שבועות

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

10/11/2019 | 01:44 | מאת: פב

שלום, אני סובלת מיובש במיתרי הקול וצרידות לאחר מאמץ קל במיתרי הקול, אני בת 20 וכרגע התחלתי לעבוד כמורה - כך שהצרידות ממש מקשה עלי. בגיל 15 הלכתי לרופא אאג שאיבחן יבלות במיתרי הקול והפנה לקלינאית תקשורת. בזמנו לא המשכתי את הטיפול, הבדיקה היתה ממש לא נעימה (דרך האף) וכרגע רוצה לדעת האם יש אפשרות לחדש את ההפניה ללא בדיקה חוזרת או שאולי יבלות במיתרי הקול יכולות להירפא לבד? (ועברו כבר עם הזמן) , וכן האם יכול להיות שהגורם לצרידות הוא מזג האויר כי ב6 השנים האחרונות לא סבלתי מצרידות.... האם יש דרכים להקל על הצרידות או למנוע אותה ללא טיפול רפואי? אשמח לתשובתך.

הצרידות יכולה להיות מושפעת בעקיפין בשל גורמים אחרים ע"י מזג האוויר. יבלות במיתרי הקול אינן מצב קבוע, והן יכולות לקטון ואף להיעלם. לאור כך ממליץ על בדיקה חוזרת של אא"ג כולל בדיקה אנדוסקופית. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון