מה ההבדל בין השניים?

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

13/10/2019 | 02:37 | מאת: הילה

שלום. רציתי בבקשה לדעת מה ההבדל בין אפיגלוטיטיס לסופרה-גלוטיטיס. תודה

זיהום של המרכיבים העליונים של תיבת הקול. אפיגלוטיטיס מופיעה בעיקר ביחדים בשל זיהום חיידקי. סופראגלוטיטיס במבוגרים בשל זיהום ויראלי. אך יש חפיפה בין המחלות. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

14/10/2019 | 22:01 | מאת: הילה

תודה על תגובתך. רציתי בבקשה לדעת מה המיקום של השכבות האלו, כי הייתי בטוחה ששניהם זה אותו דבר.. (ניתן להשתמש במונחים רפואיים) תודה

סופראגלוטיטיס עלולה לכלול כל אחד או את מכלול מרכיבי הסופראגלוטיס כולל אפיגלוטיס, קפל אריאפיגלוטי ואריתנואידים, כמו גם את מיתרי הקול המדומים. אפיגלוטיטיס מוגבלת לרוב לאפיגלוטיס עצמו. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון