מכה באף מנפילה לפעוטה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

08/09/2019 | 08:46 | מאת: מיכל

שלום. לפני יומיים בתי בת ה3 מעדה ונפלה על האף על שטיח דק. בכתה מאוד. לא ירד דם. היה סימן אדום לרוחב הסחוס שהתחיל להתפוגג רק אתמול וסימן מכה בעצם בעיקר בצד ימין אבל גם באמצע. האף עכשיו נפוח עוד והעצם סגלגלה כחלחלה. הבוקר היינו אצל רופא אאג שראה שהמחיצה ישרה ומעברי האף פתוחים. נשימה חופשית. לדעתו אין שבר. במישוש שלו לא כאב לה. בקש להגיע מחרתיים לבדוק שאין תזוזה של האף אחרי שהנפיחות תרד. כי את זה אפשר לסדר רק ב10 ימים הראשונים. מה זה אומר תזוזת האף? קצת מלחיץ אותי. איך אם אין שבר האף יכול לזוז מצורתו המקורית? ואיך אני יכולה לדעת בוודאת? זה הרי יכול לזוז קצת ולא אשים לב? האם יכול להיות סדק שלא יודעים עליו? תודה

תזוזה של עצם האף תתאפשר במידה ויש שבר. מומלץ בילדים תיקון תוך שבוע. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון